RecentStiri locale

Producătorul de vinuri Villa Vinèa şi-a majorat vânzările cu 23% în 2019

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din Mica, şi-a bugetat pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri de 20-25%, similară celei din 2019, spun reprezentanţii companiei. Astfel, com­pa­nia se va apropia ca busi­ness de pragul de 1 milion de euro (apro­­­xi­mativ 5 mil. lei), prag bugetat a fi atins în 2021.

Compania a în­cheiat anul 2019 cu o cifră de afa­ceri de peste 3 mil. lei, cu aproximativ 23% mai mare com­­pa­rativ cu anul pre­cedent. Avan­sul este de două ori mai puternic pe seg­­men­tul de top al producătorului, Selection, unde se găsesc vinuri pre­cum Villa Vinèea – Diamant, cupaj de Fetească Albă şi Fetească Regală, spu­mantul Cuvée Celest, realizat după me­toda tradiţională, şi Rubin, cupaj din Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră.

Zonele care conduc în termen de vânzări sunt Mureș și București.

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în zona Valea Târnavelor, comuna Mica de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și V2. Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250.000 de litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *