Program guvernamental de 150 milioane euro pentru finanțarea achiziției de software și hardware la IMM

Guvernul va asigura finanțarea achizițiilor de echipamente tehnologice – atât hardware, cât și software –  pentru digitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), urmând să acorde granturi între 30.000 și 100.000 de euro pe proiect. Bugetul total alocat programului va fi de 150 milioane de euro.  Executivul a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de hotărâre privind acest program, care urmează a fi adoptată în ședința următoare. Totodată, o finanțare totală de 30 milioane de euro va fi alocată, din Programul Operațional Capital Uman, pentru asigurarea competențelor digitale în cazul angajaților din întreprinderile mari și din întreprinderi mici și mijlocii, potrivit unor hotărâri adoptate de Guvern.

Programul pentru asigurarea competențelor digitale pentru întreprinderile mari are o valoare de 10 milioane de euro, iar în cadrul acestui program vor fi instruiți un număr de aproximativ 1.500 de angajați din 20 de companii. Valoarea finanțării este de maximum 500.000 de euro pentru un beneficiar în acest caz.  Pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM) valoarea bugetului este de 20 de milioane de euro, urmând a fi instruiți aproximativ 5.000 de angajați din cadrul a 500 de companii. valoarea finanțării pentru un beneficiar este de cel mult 100.000 de euro.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/program-guvernamental-de-150-milioane-euro-pentru-finantarea-achizitiei-de-software-si-hardware-la-imm-19429782

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.