Portalul municipiului Târnăveni

RecentStirea zileiStiri locale

Proiect. Amenajarea digurilor pentru activități sportive și de promenadă

Consiliul local Târnăveni a aprobat în ședința din luna februarie a acestui an necesitatea și oportunitatea achiziționării de proiecte și studii de fezabilitate pentru elaborarea și depunerea cererii de finanțare pentru amenajarea digurilor aferente râului Târnava Mică pentru activități sportive și de promenadă.

Primăria municipiului Târnăveni a semnat încă din anul 2020 un acord cu Administrația Bazinală de Apă pentru a putea amenaja pe digul Târnavei Mici o pistă de alergat și zonă de agrement. Conform planurilor administrației locale pista de alergare va fi acoperită cu zgură, începând de la podul feroviar până la podul de la Cuștelnic pe o parte a apei iar pe cealaltă de la podul feroviar până la podul rutier.

De asemenea s-au aprobat studiile pentru amenajarea zonei lacului Alunei (Râioasa). Deoarece Târnăveniul nu este stațiune turistică nu poate beneficia de fonduri pentru dezvoltarea turismului în această locație, dar administrația locală s-a axat pe finanțări pentru crearea de drumuri și alei în respectiva zonă, astfel încât perimetrul să devină atractiv pentru investiții private.