Proiect de 1,12 milioane de euro finalizat de familia Kosa la Gănești

Kosa Gyula, unul dintre asociații companiei Kodagro din Gănești, își vede un vis împlinit după 35 de ani de când activează în sectorul agricol: ridicarea primelor silozuri proprii pentru depozitarea, în special, a cerealelor. Aproape jumătate din rulajul anual de 12.000 de tone al celulelor de depozitare urmează să provină de pe cele 1.300 de hectare pe care Kodagro, una dintre companiile din Grupul DAFCOCHIM, le cultivă. De lucrările de construcție a spațiilor de depozitare s-a ocupat fiul său, Alpár, iar acestea au fost finalizate într-un an și jumătate.

Cu toate că recunoaște că ideea acestei investiții a început să se concretizeze în 2017, Kosa Gyula avea acest vis dinainte de 1990, de când era un tânăr inginer agronom, participa la recoltarea cerealor păioase și depozitarea acestora reprezenta o mare problemă.

“Am urmărit să rezolvăm o problemă destul de mare a oricărui agricultor care deține cel puțin 1.000 de hectare de teren, depozitarea produselor. Din 2017, am început să facem proiectul. A fost implicată o echipă destul de mare de specialiști, începând de la partea de arhitectură, de infrastructură, specialiști care au cunoștințe în domeniul depozitării și condiționării cerealelor. În 2018 am câștigat proiectul, iar în 2019, din data de 2 februarie până în ziua de astăzi am reușit să finalizăm proiectul, investiția fiind astăzi funcțională”, a sintetizat pentru Zi de Zi Kosa Gyula etapele realizării proiectului.

Responsabilul de proiect, Kosa Alpár, directorul general al Kodagro și asociat al companiei, a prezentat investiția propriu-zisă. Fluxul tehnologic începe de la groapa de preluare, capacitatea de transport pe tot fluxul fiind de 60 de tone/h.

Cerealele ajung din groapa de preluare în groapa elevatoare, de unde sunt distribuite către uscător, trior sau direct în silozuri. Toate procesele din fluxul tehnologic sunt realizate prin acționare automatizată din panoul de comandă.

Ideal este ca prima dată cerealele să intre la precurățare, adică aerare, prin cicloanele de lângă trior, apoi trec în uscător, iar din uscător, prin groapa elevatoare, se direcționează către silozuri”, ne explică Kosa Alpár.

Citeste articolul complet pe Zi-de-Zi.ro

One thought on “Proiect de 1,12 milioane de euro finalizat de familia Kosa la Gănești

  • 5 iunie 2020 la 10:21
    Permalink

    Felicitări ! Se vede cum profesionalismul și perseverența dau ” roade”! Cei cu viziune si capacitate de analiza și actiune au și rezultate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.