Proiect de lux într-un sat din Mureș

Amplasat undeva în inima Transilvaniei, protejat de dealuri domoale şi păduri luxuriante, satul Criş din judeţul Mureş, comuna Daneș, este mai puţin cunoscut decât altele din această regiune care a pus România pe harta turismului mondial. Şi totuşi, un proiect nou care se creionează aici cu migală şi multă atenţie poate să schimbe lucrurile în următorii ani, pentru că planurile sunt ambiţioase.

„Bethlen Estates este amplasat în micuţul sat Criş din Transil­vania“. Aşa îşi începe povestea Nikolaus Bethlen, cel care împreună cu familia sa dezvoltă în prezent Bethlen Estates, un proiect din domeniul ospitalităţii care vrea să aducă o notă de lux în zona rurală a Transilvaniei. Nikolaus Bethlen s-a născut şi a crescut la Viena, însă are amintiri încă vii din călătoriile sale în Transilvania realizate cu familia în copilărie.

„În total deţinem zece case la Criş, inclusiv conacul Count Bethlen János, vechiul porumbar, precum şi mai multe case săseşti. Bethlen Estate este un proiect în plină dezvoltare şi avem în plan să restaurăm toate aceste proprietăţi pentru a ne continua misiunea.“

În prezent, două case sunt gata să primească oaspeţi. Casa Îngrijitorului (Caretaker’s House) are patru dormitoare şi poate fi închiriată doar integral. Casa Depner are două dormitoare şi are acelaşi regim de închiriere.

Oaspeţii nu sunt cazaţi departe de sat, ba din contră, le este prezentat locul aşa cum este el, pentru că mâncarea provine, pe cât posibil, de la furnizori aflaţi nu mai departe de 15 kilometri de Bethlen Estates, iar pentru a descoperi zona, vizitatorii pot merge într-un safari autohton. Totodată, alături de un ghid local, ei pot lua parte la o degustare de vinuri româneşti.

În ceea ce priveşte masa, oaspeţii pot mânca în intimitatea casei lor sau pot merge la bucătăria din hambar, unde Robert, chef-ul proprietăţii, pregăteşte atât un mic dejun hrănitor, cât şi mâncarea pentru un picnic romantic sau pentru o cină tradiţională.

Articolul complet pe ZF.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.