PROIECT EDUCAŢIONAL, MAMA CÂNTEC ŞI CULOARE

Joi, 20 martie 2014, la Scoala Gimnaziala „Vasile Moldovan”, a avut loc finalizarea proiectului „Mama, cantec si culoare”. Cu prilejul acestui eveniment, elevii scolii au organizat o expozitie a lucrarilor realizate in cinstea celei mai dragi fiinte, mama, au prezentat o scurta dramatizare (“Mama”, “Dusmancele” – G. Cosbuc) si au interpretat cantece.

„Ideea acestui proiect mi-a fost sugerată de elevi! Adică, să ne întelegem, nu
au venit la mine să spună „să facem un proiect”! Nu, e vorba de atitudinea, de
dăruirea, de abordarea, de bucuria cu care au participat la fiecare oră de educatie plastica. Si atunci m-am sfătuit cu colegii mei si-am hotărât să demarăm acest proiect interdisciplinar, pe care să-l finalizăm în fata părintilor elevilor, a colegilor nostri profesori, dar si elevilor din scoala.
De cele mai multe ori, părintii stiu ce fac copiii lor la matematică, limba
română sau istorie, dar habar nu au ce fac la orele de educatie plastică sau
tehnologică. Iar ei fac lucruri frumoase, într-un timp foarte scurt, pentru că
numărul de ore pentru aceste discipline este redus la minim. Lucrările sfârsesc în cosul de gunoi,rar intamplandu-se sa fie pastrate de familie sau prezentate in expozitii.
În acest an scolar nu se va întâmpla asa ceva: cele mai frumoase compozitii
individuale sau de grup vor fi expuse, spre marea bucurie a copiilor, iar parintii lor vor fi invitati la vernisaj, prilej cu care se va canta in toate limbile cunoscute de ei, se va dansa si recita!
Împreună cu colegii mei, vrem să le facem o bucurie părintilor, aceea că pot
fi invitati la scoală si pentru o expozitie sau un mic spectacol si nu numai pentru sedinte despre situatia la invatatura, disciplina sau diverse alte anunturi.
Sperăm să întărim legătura cu ei, dar si să punem bazele unui nou tip de
relatie a scolii cu familiile elevilor nostri, relatie care să scoată în evidentă si
aspectele mai putin vizibile ale muncii noastre de echipă, profesor- elev, elev- elev, relatie ce poate fi,uneori,atat de frumoasa!” a declarat Aurelia Dăbăcan, coordonatorul proiectului.

Echipa de proiect care a beneficiat de sprijinul directorului Campean Violeta si a membrilor Asociatiei Catharsis prin prezenta, a fost compusă din:
Înv. AURELIA DĂBĂCAN- coordonator de proiect
Prof. GABRIELA SITA
Prof. DORINA TODORAN
Prof. ANGELA HANC
Prof. ANCA ANDREI
Prof. IOAN HALMAGY

MAI MULTE IMAGINI