RecentStirea zileiStiri locale

Proiect. Grădină urbană ecologică pe supfrafața fostei cariere a fabricii de cărămidă

Supermarketul Kaufland care a achiziţionat fosta fabrică de cărămidă Cars, unde s-a construit un magazin la Târnăveni, a cedat cu titlu gratuit mai multe imobile şi terenuri. Proprietarul a renunţat la dreptul său de proprietate iar Consiliului Local a aprobat înscrierea în domeniul privat al municipiului Târnăveni a terenurilor şi clădirilor care nu se află în perimetrul supermarketului. Printre acestea, din vechea fabrică de cărămidă se află fostele clădiri pentru centrala termica, construcţii industriale şi edilitare,  atelier de reparaţii utilaje, terenuri şi drumuri. Întreaga exploatare a carierei este acum în proprietatea Primăriei din Târnăveni. Detalii despre imobile

Primăria municipiului Târnăveni în calitate proprietar, are în plan refuncționalizarea terenului și amenajarea zonei fostei cariere a fabricii de cărămidă. Proiectul care ar urma să fie finanțat din fonduri europene, prevede amenajarea unei grădini urbane ecologice care va cuprinde alei, un parc cu zone verzi de la malul Târnavei și până la vârful dealului.

În prima fază, în cadrul Priorității 3, o regiune cu comunități prietenoase cu mediul, investiții în infrastructura verde și albastră în mediul urban regional-municipii, se au în vedere servicii de consultanță privind elaborarea și depunerea cererii de finanțare, precum și a întocmirii studiului de fezabilitate.