PROIECTE PENTRU SPAŢII VERZI

Trei proiecte pentru plantări de spaţii verzi urbane au fost depuse de tot atâtea instituţii de învăţământ din Târnăveni prin intermediul unei campanii finanţate de Mol România şi Fundaţia pentru Parteneriat.
Proiectul „Un oraş verde” a fost depus de Asociaţia Tineretului Maghiar de pe Valea Târnavei Mici care a avut ca şi parteneri Consiliul Local Târnăveni şi Gimnaziul de Stat Traian. Prin intermediul proiectului vor fi plantaţi 150 de arbuşti ornamentali în zona centrală a municipiului, pe strada Republicii în porţiunea cuprinsă între străzile Frumoasa şi Stadionului.
Proiectul „Împreună protejăm natura” a fost depus de Asociaţia Părinţilor de la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu, care i-a avut ca parteneri pe Consiliul Local Târnăveni şi Liceul Teoretic Andrei Bârseanu. În cadrul proiectului vor fi plantaţi peste 300 de arbori şi arbuşti ornamentali pe strada Aleea Gării şi în zona pasaj CFR.
Proiectul „Ecosemnal” a fost depus de Asociaţia Ecotehno şi i-a avut ca şi parteneri pe Consiliul Local Târnăveni şi Colegiul Tehnic. Proiectul prevede amenajarea parcului de pe strada Victoriei, situat vis-a-vis de Lidl, urmând a fi montate în zonă 12 băncuţe, 6 coşuri de gunoi dar şi arbori şi arbuşti.
Suma prevăzută pentru fiecare proiect este de 9000 de lei, dintre care un cuantum de 20 % va fi suportat de fiecare asociaţie în parte. Fiecare proiect prevede şi implicarea elevilor care vor fi invăţaţi despre importanţa protejării mediului. Consiliul Local Târnăveni a aprobat luni, în cadrul unei şedinţe de îndată, depunerea acestor proiecte.