Proiectil de 105 mm, descoperit în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat, marţi, că în apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, din satul Cerghizel, a fost descoperit un proiectil de 105 mm în timpul unor lucrări agricole care se efectuau în zonă.

“În apropierea Complexului Transilvania Motor Ring, în urma lucrărilor agricole s-a descoperit un proiectil de 105 mm, care provine din timpul conflictelor militare, probabil din cel de-Al Doilea Război Mondial. Proiectilul va fi ridicat de echipa pirotehnică din cadrul ISU ‘Horea’ Mureş şi depozitat într-un loc special amenajat, urmând să fie distrus într-un poligon omologat. Colegii mei, după ce vor asigura zona şi după ce vor verifica muniţia, vor verifica dacă mai există şi altă muniţie neexplodată în zonă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, plutonier Dan Petru Daniel.

Directorul Complexului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, a precizat că zona în care a fost descoperit proiectilul este în apropiere de gardul împrejmuitor al circuitului, dar că accesul în zonă nu a fost restricţionat, fiind la o oarecare depărtare de drumul de acces.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România,Transilvania Motor Ring, aparţine Consiliului Judeţean Mureş şi a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2018. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.