KNAUF INSULATION-Pentru o lume mai bunăRecentStirea zileiStiri locale

Proiectul Knauf Insulation din Târnăveni, pregătiri intensive pentru noua fabrică și training-uri pentru angajați

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de pe piața materialelor izolante, parte a Grupului Knauf, se află în plin proces de construcție a fabricii din Târnăveni, județul Mureș. Construcția noii fabrici de vată minerală de sticlă, care va deveni cea mai modernă din Europa Centrală și de Est, a reprezentat o prioritate pentru companie în ultimele luni, și progresează rapid. Noua unitate de producție urmează a fi finalizată și pusă în funcțiune în 2024 și va oferi peste 100 de locuri de muncă pentru specialiștii din Târnăveni și din regiune.

În luna aprilie 2023 au început lucrările de fundație și construcție a principalelor clădiri de producție, iar șantierul începe să capete forma viitoarei celei mai moderne fabrici Knauf Insulation din Europa Centrală și de Est. Potrivit informațiilor Knauf Insulation, imediat după începerea construcției și a lucrărilor la piloni și fundații, s-au ridicat primele structuri prefabricate, iar montajul acestora a continuat și pe parcursul lunilor mai și iunie.

”Odată cu aceste prime elemente ale noilor clădiri de producție, șantierul a început să capete forma viitoarei noi fabrici de la Târnăveni. Vedem cu entuziasm cum se concretizează pas cu pas o investiție majoră pentru Mureș și pentru România, cu impact direct în bunăstarea comunității locale și regionale”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Potrivit reprezentanților Knauf Insulation, planul companiei de a avea la Târnăveni cea mai modernă fabrică de vată minerală de sticlă din Europa Centrală și de Est avansează rapid. După lucrările de amploare pentru pregătirea și construcția noilor clădiri de producție, demarate anul acesta, urmează o perioadă intensivă de pregătire și instruire a întregului personal pentru familiarizarea și utilizarea la capacitate maximă a tuturor echipamentelor și tehnologiilor cu care va fi dotată noua unitate de producție.

Pregătirea echipei din Târnăveni va începe la finalul lunii septembrie și se va întinde pe mai multe  luni. În tot acest timp, personalul va participa la sesiuni intensive de specializări și training-uri, la standardele globale Knauf Insulation, pentru o înțelegere completă și profundă a echipamentelor, tehnologiilor, practicilor și fluxului noii fabrici.

În continuare, procesul de construcție al fabricii va pune în prim-plan siguranța și integritatea personalului, respectând totodată cele mai înalte standarde de responsabilitate pentru un viitor mai sustenabil, în conformitate cu angajamentul companiei „Pentru o lume mai bună”.

”A fost o perioadă alertă, în care toată echipa, și nu numai– toți partenerii de implementare și autoritățile locale – au depus eforturi constante pentru a respecta pașii proiectului în așa fel încât să fim operaționali la timp, conform standardelor de calitate și siguranță setate. Acum urmează o parte extrem de importantă în care ne asigurăm că tot personalul din Târnăveni va fi complet pregătit pentru a-și îndeplini responsabilitățile pe noua linie de producție odată cu inaugurarea acesteia anul viitor”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Începând cu al doilea semestru din 2024, un total de peste 100 angajați din Târnăveni și împrejurimi vor lucra în noua fabrică, pentru a acoperi o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați de vată minerală. Această producție urmărește satisfacerea cererii interne, dar și a piețelor din Europa Centrală și de Est.

Prezent din 2008 în România, Knauf Insulation este unul dintre cei mai importanți producători de pe piața materialelor izolante, cu un portofoliu complet de produse ce include vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică și plăci din fibre de lemn (Heraklith). Pe piața din România, Knauf Insulation este unul dintre principalii furnizori de vată minerală cu un portofoliu de produse complex, potrivit pentru toate tipurile de construcții: izolații mansarde, termoizolare fațade, pereți de compartimentare, acoperișuri plate și multe altele.