Proiectul „Primul Meu Atelier de Nutritie pe intelesul copiilor”

Scopul atelierului de nutritie, este o forma de educație non-formală si doresc sa sadesc școlarilor informațiile de bază pentru a deprinde obiceiuri sănătoase de nutriție și activitate fizica; atat de necesare unui stil de viata sanatos si pentru o dezvoltare armonioasa.
       Nevoile energetice ale copilului școlar sunt de 60-70 calorii/kg corp/zi; înseamnand 2100 calorii pe zi între 7 – 9 ani și de 2500 calorii pe zi între 9 – 12 ani. Se recomandă 5 mese pe zi, adica 3 mese principale si 2 gustari. Alimentația trebuie să fie cât mai variată, din sursa sigura, organica, bio, gatita in casa si sa ii asiguram o prospetime. Nu se recomandă alimentele prăjite, foarte grase sau condimentate excesiv. Recomand respectarea orelor de masă și a regulilor generale de igienă.
      Am creat acest atelier, pentru ca alimentatia copiilor este foarte importanta. Obiceiurile alimentare iau nastere din copilarie. Un stil de viata sanatos, bine definit poate crea obiceiuri alimentare sanatoase.
Ce ofera copilului tau un astfel de atelierul de Nutritie pe intelesul lui:
-Notiuni de nutritie prin jocuri interactive: definire stil de viata sanatos, grupe alimentare, piramida alimentara.
-Educatie alimentara: importanta meselor si a preparatelor facute in casa.
-Creare de obiceiuri sanatoase
-Atelier de gatit la rece cu retete sanatoase.
⁃⁃ Promovarea sănătății și a stării de bine;
⁃⁃ Dezvoltarea personală a elevului în direcția unei vieți conștiente și sănătoase;
⁃⁃ Prevenirea prin informare a unor boli cauzate de nutriția precară.

Printre obiectivele proiectului se număra :
1.Înțelegerea și utilizarea corectă a limbajului de natură nutrițională, de baza, facand paralelism, la personaje din desene animate sau anumite elemente din desenele animate pentru a explica conceptele.

Alte activități educative în care voi prezinta noțiuni de anatomie – vom avea o plansa cum ajunge mancare in stomacel si eliminarea reziduurilor prin intermediul sistemului excretor. Este important să li se explice, procesul de digestie începe din cavitatea bucală, iar mestecatul și mărunțitul bine al alimentelor este essential, trecerea alimentelor maruntite prin esofag, in stomac, unde actioneaza sucurile digestive si cum eliminam reziduurile.

2. Dobândirea unor cunoștințe cu privire la un regim alimentar sănătos și adecvat grupei de vârstă: Știați că…”, un joc prin intermediul căruia voi explica informații despre nutriție, mișcare, risipă alimentară, exploatarea la maxim a resurselor de hrană.

3. Înțelegerea mișcării și a exercițiului fizic asupra dezvoltării emoționale, dar și fizice a copiilor.

4. Cunoașterea și adoptarea unui stil de viață sănătos.
Pentru copilul de ciclu primar noțiunea de nutriție este cu siguranță una necunoscută, astfel că, voi folosi explicarea termenilor în cuvinte simple, cu înțeles ușor pentru cei mici.
Ce vom mai face?
-realizarea de planșe de desen cu farfuria sanatoasa
– grupele alimenare pe farfurie
-joc de lipit – alimente care fac dintisorul fericit si alimente care determina dintisorul sa fie suparat si cariat.
-Masca fructelor si legumelor
-S.a.m.d.

    Proiectul „Primul Meu Atelier de Nutritie pe intelesul copiilor” este realizat cu sprijinul Consiliului Local al Primariei Municipiului Tarnaveni, prin Proiectul din fonduri nerambursabile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.