De interes

Razii nocturne în Mureș

În noaptea dinspre 28 spre 29 octombrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 04.00, polițiștii rutieri au organizat o acțiune în vederea asigurării unui cadru de siguranță pe drumurile publice, urmărind în principal depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar și verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În cadrul acțiunii au participat efective din cadrul Serviciului Rutier Mureș, Biroului Rutier al Poliției municipiului Reghin, sprijinite de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș

Filtrele astfel organizate au acționat cu precădere pe DN15 Târgu Mureș- Reghin, DJ 153C Reghin-Gurghiu, DN16 Reghin – Filpișu Mare și DN15E578 Reghin- Deda.

Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale, 41 dintre acestea pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice (conform O.U.G. 195/2002R) și 3 în acord cu alte acte normative.

Pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002R, au fost aplicate 11 sancțiuni pentru viteză neregulamentară, 9 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru comportament agresiv în trafic, 2 pentru conducere sub influența alcoolului în limita faptei contravenționale și 17 pentru alte abateri.

În total, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere. Totodată, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost efectuate 145 de testări cu aparatul alcooltest și 17 testări pentru detectarea prezenței în salivă a substanțelor interzise.

Cu ocazia acțiunii desfășurate, polițiștii au mai constatat 5 infracțiuni rutiere, dintre care 4 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive și 1 infracțiune de conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative din cadrul acțiunii – Cercetați pentru conducere sub influența unor posibile substanțe interzise

– În jurul orei 22.50, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe strada Apalina din municipiul Reghin un conducător auto de 33 de ani, din Reghin;
– În jurul orei 00.00, polițiștii Biroului Rutier Reghin au depistat în trafic, pe strada Gării din municipiul Reghin un conducător auto, de 26 de ani, din comuna Ideciu de Sus;
– În jurul orei 02.03, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pe DN15, în localitatea Ernei, un șofer de 27 de ani, din orașul Sângeorgiu de Pădure;
– În jurul orei 04.50, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un conducător auto, de 35 de ani, din municipiul București, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe strada Mihai Viteazu din Târgu Mureș.

În toate cele patru cazuri, conducătorii auto au fost testați cu aparatele din dotare, rezultând indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm faptul că acestea nu au valoare probatorie în cadrul dosarelor penale, persoanele fiind conduse la unități medicale, pentru recoltarea mostrelor biologice necesare stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, în fiecare situație, pentru stabilirea cadrului legal necesar continuării cercetărilor, a fost deschis câte un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Razii nocturne în Mureș at

Citește articolul complet