Reabilitarea drumului Târnăveni-Ungheni începe în primăvara anului viitor

 

Valoarea totală a proiectului este de 140.794.801,06 lei iar obiectivele specifice ale proiectului constau în modernizarea întregului traseu în lungime de 24,09 km (11,864 km pe DJ151B și 12,230 km pe DJ142). În prezent se află în derulare achiziția serviciilor de asistență tehnică în vederea supravegherii lucrărilor, acestea fiind programate să înceapă în trimestrul al II-lea al anului 2020, anunţă Consiliul Judeţean Mureş.

Lucrările la podul din Găneşti vor începe de asemenea în primăvara anului 2020 şi fac parte din reabilitarea DJ142 de la podul din Târnăveni până în Ungheni. Pe perioada lucrărilor la noul pod, cel vechi urmând a fi demolat, va exista un pod de rezervă, amplasat puţin mai jos de actualul pod, iar trecerea va fi permisă pentru autovehiculele cu tonaj maxim de 3,5t. Intrarea pe podul de rezervă, se va face de pe străzile Târnavei, respectiv Fermierilor din Găneşti.

Conform primarului din Găneşti, Balog Elemér, mijloacele de transport în comun se vor opri în zona centrală, iar călătorii vor fi aşteptaţi în cealaltă parte a Târnavei de către un alt mijloc de transport.

Proiectul este coordonat de Consiliul Județean Mureș, iar finanțarea provine din fondurile Programului Operațional Regional 2014-2020. Lucrările vor fi executate de compania de construcții Dimex-2000 Company iar acestea vor cuprinde şi construirea unui nou pod la Găneşti peste râul Târnava Mică. Podul va avea două benzi cu o deschidere totală de 7 metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.