RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR

Se apropie Floriile, pregătirile vor crea mare forfotă pe stradă, în magazine şi mai ales în pieţe.
Aglomeraţia şi agitaţia care se creează atrag însă şi hoţii de buzunare, poşete, genţi. De aceea vă invităm să fiţi şi mai atenţi la portofele, la poşete, la bani, la telefoane mobile ş.a.
Recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie imobilizată de braţ sau să o ţină în partea din faţă a corpului, lipită de haină. Bărbaţii ar fi bine să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp ! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale !!
Când faceţi o plată, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, nu-i număraţi în văzul tuturor !
La cumpărături nu purtaţi portofelul în plase, iar în mijloacele de transport în comun sau atunci când staţi la rând pentru cumpărături, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi, pentru că veţi avantaja hoţii!
Atenţie şi la prieteniile ocazionale legate la petreceri, la plimbările nocturne cu necunoscuţi, mai ales aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi dacă tot veni vorba de ALCOOL, ştim cu toţii că este o perioadă în care acesta se bucură de multă atenţie. Însă băutura fără măsură a fost şi cauza multor evenimente grave ce au avut loc în perioada sărbătorilor. De plăcere, de tradiţie ori în cinstea gazdei, se bea un pahar, două, trei…iar dacă sunt prea multe există riscul ca cel ce s-a cinstit să devină agresiv, violent, şi de la încăierări se poate uşor ajunge la necazuri mai mari. Nu umbriţi această sărbătoare cu astfel de incidente, nu exageraţi cu alcoolul, iar pe cei aflaţi în jurul celor „iritaţi” de băutură, cu tendinţe de agresivitate, nu-i încurajaţi, evitaţi-i!