Recomandările Poliției pentru minivacanța de Rusalii


PENTRU A VĂ BUCURA DE ACEASTĂ MINIVACANȚĂ, ÎN SIGURANŢĂ, VĂ RECOMANDĂM:
În cazul în care plecați de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.
Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți în imobilul în care locuiți sau despre vecini;
Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare;
Nu lăsați deschise geamuri sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;
Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Aveți grijă de bunurile personale, banii, actele și telefoanele mobile vor fi ținute în genți sau buzunare care au sisteme de siguranță, în așa fel încât să nu fie ușor de sustras.
Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
Pentru a nu deveni victimă prin implicarea în vreun conflict spontan, e recomandat să evitați consumul de alcool sau anturajele unde deja s-au consumat astfel de băuturi.
Nu vă deplasați prin locuri izolate, puțin circulate sau în compania persoanelor pe care abia le-ați cunoscut.
În condiţiile unui carosabil umed, conducătorii auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur;
Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi;
Verificaţi starea tehnică a autoturismului, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră;
Respectați regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor, precum și   recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus.

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanţa prilejuită de sărbătorirea Rusaliilor Ortodoxe, acționând zilnic pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică la nivelul tuturor localităților, precum și pentru descurajarea comiterii faptelor anitisociale.
În perioada 5 – 8 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vor acţiona pe raza întregului județ, cu efective suplimentare, faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.
Una dintre prioritățile poliţiştilor aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor.
Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.
Astfel, peste 440 de polițiști de ordine publică, 82 de investigaţii criminale, 115 de la poliţia rutieră, 48 de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, 14 de la alte structuri, precum şi 271 de poliţişti locali vor asigura ordinea și liniștea publică, în această perioadă.
Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, poliţiştii vor acționa, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, fiind totodată prezenţi și în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.
Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 10 aparate radar, pe cele mai importante artere rutiere din judeţ, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios.
În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Grupele de intervenție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale sunt mobilizate suplimentar, în vederea intervenției la orice eveniment care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică.
Acţiunile ce vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.
Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, vă rugăm să apelaţi la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă, formând numărul 112 – Apel gratuit!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN MUREȘ VĂ UREZĂ SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.