Refacerea satului Vaidacuta, un obiectiv judeţean

Consiliile locale din Tîrgu-Mureș, Sighișoara și Sovata au votat joi, în unanimitate, asocierea celor trei primării în proiectul „Tîrgu-Mureș Capitală Europeană a Culturii 2021″.

Viziunea pe termen lung, este de a coopta și zona periurbană și a-i crea acesteia atractivitate turistică și accesibilitate – dezvoltarea infrastructurii.

Ca atuu al acestui proiect, primarul din Tîrgu Mureş Dorin Florea a declarat că intenționează să pună bazele unui Sat al culturii transilvane, tocmai pentru a pune în valoare ceea ce Mureșul a clădit de-a lungul istoriei.
“Doresc să inițiem, în colaborare cu Consiliul Județean, refacerea unei localități complet părăsite. Refacerea satului Vaidacuta – prin crearea satului cultural transilvan autentic, prin care să punem în valoare elementele de cultură, ce ne definesc zona. Avem în vedere, în această zonă, reabilitarea a 50 de locuințe, care să fie puse la dispoziția artiștilor – pentru a avea un spațiu propice pentru întâlniri, expoziții, creație, tabere internaționale.” a mai spus Florea.