RecentStiri locale

Reghinul a scăpat de drumul pentru paşapoarte la judeţ, dar municipiile Târnăveni şi Sighişoara nu

Pentru a depune o cerere de eliberare a unui pașaport, cetățenii din Târnăveni sunt nevoiți ca în continuare să se deplaseze la Târgu Mureș. În urma unei programări făcute on line sau a unui număr de ordine, se poate solicita la ghișeul Serviciului Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Simple eliberarea acestui tip de document. În aceeaşi situație se află și cetățenii din Sighișoara, un alt oraș în care SPCEEPS avea punct de lucru până în vara lui 2017.

Al treilea punct de lucru din județ, cel din Reghin, și-a reluat activitatea începând cu data de 3 octombrie 2019, potrivit unui comunicat al Prefecturii Mureș. Acest serviciu va fi disponibil din 2 în 2 săptămâni, cu excepția perioadei estivale, adică din iunie până în septembrie.

Pentru cetățenii din Târnăveni ar fi mai simplu dacă Serviciul Pașapoarte și-ar relua activitatea și în acest punct de lucru, spațiul și dotările necesare unei bune funcționări existând deja iar pentru Târgu Mureş ar fi binevenită descentralizarea, deoarece reşedinţa de judeţ este tot mai aglomerată şi datorită oamenilor puşi pe drumuri.

Autoritățile locale au solicitat această măsură însă fără succes deocamdată.

Mai mult decât atât, fiind vorba de un soft şi un calcultor cu câteva accesorii, eliberarea paşapoartelor şi a înmatriculărilor auto s-ar putea realiza permanent la serviciile locale de evidenţă a populaţiei însă deocamdată se pare că lipseşte bunăvoinţa factorilor decidenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *