Relaxări de sărbători. Fără mască afară, circulație liberă noaptea. Vezi măsurile

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, marți seara, hotărârea 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 9 decembrie, însă cu o serie de relaxări. Printre ele se află și eliminarea unor interdicții, precum cele de circulație pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate și renunțarea la mască în spațiile publice deschise neaglomerate sau accesul la mall pe bază de test negativ. 
Iată care sunt principalele relaxări anunțate de șeful DSU, Raed Arafat, într-o declarație de presă:

Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;

Creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05.00 -22.00;

Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;

Eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în ziua de Crăciun și noaptea de Revelion. Acestea vor funcționa cu capacitate de 50%.

Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Potrivit lui Raed Arafat, sunt permise evenimentele din noaptea de Revelion, neexistând un număr maxim de persoane care pot participa la acestea. Oamenii trebuie însă să respecte regulile de protecție.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, marți seara, hotărârea 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, începând din 9 decembrie.

Ministrul Alexandru Rafila a declarat luna trecută că valul 5 va debuta în data de 15 ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *