Iubesc Transilvania

Rețetă pentru cele mai fine și pufoase găluște pentru supă

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 4-5 linguri griș
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriță Vegeta (sau alt amestec de condimente)
  • 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Într-un bol, bate oul cu o furculiță.

Adaugă uleiul, Vegeta și praful de copt, amestecând bine.

Începe să adaugi treptat grișul, amestecând până ce aluatul devine omogen. Dacă aluatul este prea lichid, mai adaugă o lingură de griș. Lasă aluatul să stea timp de 5 minute pentru a se îngroșa puțin.

Între timp, adu supa la fierbere ușoară.

Înmoaie o lingură în supă și, folosindu-te de o altă lingură, formează găluște din aluat și introdu-le ușor în supă.

Repetă acest proces până când termini tot aluatul.

Gătirea găluștelor:

Acoperă oala și fierbe găluștele la foc mic timp de 5 minute. Găluștele ar trebui să fie moi și pufoase.

Citeste continuarea pe gatitul.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România