REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI DUPĂ CE AU FURAT 270 DE LITRI DE MOTORINĂ

furt-motorina

Trei bărbaţi din Valea Izvoarelor au fost reţinuţi miercuri, 28 ianuarie, de poliţişti pentru furt de motorină. Prejudiciul este în valoare de 1300 de lei.

Cei trei bărbați au fost opriți în trafic după ce un polițist a observat că au aruncat pe geam un furtun. Potrivit datelor oferite de reprezentanții Poliției, bărbații miroseau puternic a motorină.

Mașina a fost oprită de un echipaj de poliţie de la Secţia de Poliţie Rurală nr.9 Breaza, pe raza comunei Lunca. Echipajul a verificat autoturismul și au găsit un recipient de plastic, în care erau 35 litri de carburant.

”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cei trei bărbaţi, de 19, 20 şi 54 de ani, au sustras 270 litri de motorină din rezervorul unei autoutilitare, care era parcată la aproximativ 10 km de locul în care au fost opriţi de poliţişti. Unul dintre suspecţi, după ce a fost legitimat, a coborât din autoturism şi a luat-o la fugă pe câmp, fiind depistat de poliţişti”, transmit reprezentanții Poliției din Târgu Mureș.

23 de poliţişti, de la Secţia de Poliţie Breaza şi Ungheni, cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Acţiuni Speciale şi a criminaliştilor, toţi din cadrul IPJ Mureş au desfăşurat, apoi, percheziţii la domiciliile persoanelor suspecte de furt de combustibil.

În urma efectuării percheziţiilor, poliţiştii au ridicat de la domiciliile suspecţilor mai multe mostre de carburant, în vederea continuării cercetărilor. Bărbaţii sunt suspectaţi de poliţişti în cazul mai multor furturi de combustibil, comise pe raza judeţelor Mureş şi Bistriţa.

Cei trei sunt reţinuţi pentru 24 de ore în arestul IPJ Mureş, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.