Reținuți pentru trafic de persoane și de minori

trafic-de-persoane

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mureș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 4 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și de minori. Față de 5 persoane au fost dispuse măsuri restrictive de libertate.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mureș, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 4 percheziții domiciliare, la 5 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de inițiere, constituire sau aderarea la un grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

Cei în cauză ar fi recrutat mai multe tinere și, profitând de vulnerabilitatea acestora, le-ar fi izolat de familie, societate și locurile de muncă, exploatându-le sexual, în cadrul unor ritualuri. De asemenea, aceștia ar fi obligat victimele să le predea și veniturile personale.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sisteme și medii de stocare a datelor informatice, documente și alte mijloace materiale de probă.

Faţă de cele 5 persoane, s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore.

La data de 29 septembrie a.c., față de liderul grupării s-a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, față de 2 persoane s-a luat măsura arestului la domiciliu, iar alte 2 persoane sunt cercetate sub control judiciar.