Retreat-urile au devenit o formă tot mai populară de evadare

Într-o lume tot mai nebună şi mai stresantă, retreat-urile au devenit o formă tot mai populară de evadare. Nu e nevoie să călătoreşti până în India sau Bali pentru asta, ci chiar în România. În traducere, retreat înseamnă că te retragi din faţa forţelor inamice care sunt mai puternice sau care deja te-au înfrânt. Extrapolând puţin, un retreat este un loc unde te retragi pentru a te reface după lupta cu inamici precum stresul sau oboseala, un loc unde te retragi tu cu tine, pentru o binemeritată porţie de relaxare fizică, dar mai ales psihică. Într-o lume tot mai nebună, mai agitată şi mai apăsătoare, retreat-urile au devenit o formă tot mai populară de evadare. Ce e interesant e că nu e nevoie să călătoreşti până în India sau Bali pentru asta.

Roxana de la New You Retreat spune că românii sunt interesaţi de retreat-uri. Indiferent de ceea ce scrie pe cartea lor de vizită, participanţii la evenimentele de acest tip au în comun un lucru: curiozitatea care îi îmbarcă în experienţa unică a unui retreat. „Iar oamenii curioşi sunt oameni faini.“

Roxana mai spune că pandemia ne-a făcut pe toţi să ne întoarcem spre noi, ceea ce ne este benefic. De aici şi interesul crescut pentru activităţi în natură, dorinţa de a adopta obiceiuri mai sănătoase şi de a socializa cu oameni care ne împărtăşesc interesele.

Dacă până la pandemie Roxana şi Ana organizau în jur de 4-5 ediţii pe an, pentru 2021 au programate momentan doar două retreat-uri. „Ca şi în seriile precedente, ne dorim ca prin intermediul programului New You Retreat să le oferim participanţilor o şansă de aprofundare a propriei lor relaţii cu mintea şi corpul.“ De aceea, nu lipsesc niciodată din „meniu“ hrana sănă­toasă, mişcarea şi relaxarea.

Dimineţile sunt dedicate orelor de Hatha Yoga, în cadrul cărora participanţii învaţă să se detaşeze de agitaţia şi stresul care îi înconjoară, în timp ce se încarcă cu energie şi linişte interioară. Ziua continuă într-o sală cu totul aparte, în mijlocul naturii, pentru o oră şi jumătate de mişcare benefică: Pilates Rhythm & Balance.

Citește articolul complet pe ZF.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.