Rezilierea contractului pentru lotul Chetani-Campia Turzii din A3, blocata in justitie

Rezilierea contractului pentru constructia lotului Chetani – Campia Turzii din A3 a fost blocata de Tribunalul Bucuresti. Ministrul Transporturilor sustine ca se va face contestatie la Curtea de Apel „pentru intoarcerea acestei decizii”.

„Un complet al tribunalului a decis astazi sa emita o ordonanta presedintiala prin care instiintarea de reziliere trimisa de CNAIR in 11 martie a fost suspendata. Reamintesc ca este vorba de un contract care trebuia sa dureze 12 luni, inceput in 2016, si care astazi este la stadiul de 40%, iar in ultimele 6 luni constructorul in insolventa a executat doar 1% din lucrari.

Dupa nenumarate incercari de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe buna dreptate ca 5 ani e mult prea mult si ca Romania are nevoie de autostrada A3 asa ca a reziliat contractul, urmand sa reliciteze pentru terminarea lucrarilor cu un alt constructor”, a transmis Catalin Drula, luni seara, pe Facebook.

Nu se stiu motivele suspendarii rezilierii

Acesta a precizat ca nu se cunosc inca motivele suspendarii deciziei de reziliere a contractului, dar a spus ca CNAIR nu a fost citata si nu a putut explica judecatorilor situatia acestui contract, respectiv nu s-a putut apara.


„Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea sa explice judecatorilor care este situatia acestui contract, cum s-au derulat in bataie de joc lucrarile, in timp ce pe drumul national alaturat traficul e infernal si mor oameni in accidente in fiecare an. Le cer celor care sunt in spatele acestei actiuni (printre care si o mare banca) sa se opreasca din actiuni contrare interesului public. A duce un business intr-o tara inseamna si responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat.

Am incredere in Justitia din Romania, am incredere ca infrastructura isi va gasi dreptatea.
Va voi tine la curent cu evolutia acestui dosar important pentru infrastructura din Romania. Suntem aici sa aparam interesul public si sa construim autostrazi”, a mai spus ministrul.

Contractul pentru cei 15,7 kilometri de autostrada A3 dintre Chetani si Campia Turzii a fost reziliat joi, 11 martie, de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). In ultimele cinci luni, progresul inregistrat a fost de doar 1%, acuza ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.