RecentStirea zileiStiri locale

Rezultate de excepție obținute de elevii Școlii Gimnaziale „Traian“ la concursul național „Mari Români“

Rezultate de excepție obținute de elevii Școlii Gimnaziale „Traian“ la concursul național „Mari Români“, ediția a VIII-a , domeniul cultural-artistic, istorie şi civilizaţie, organizat de Liceul Tehnologic ,,Simion Mehedinți,” Galați. Școala noastră a participat cu trei echipaje, îndrumate de doamnele profesor Bacsko Veronica și Puia Ecaterina, după cum urmează:
Secțiunea I – ”Dor de casă ”- prezentări ppt /pptx şi filmuleţe despre personalităţi locale, istoria şi patrimoniul local:
Cîmpean Daria Ioana, GYÖRGY LIGETI, clasa a VII-a B (participare),
Neacșu Aneta Maria Katrina, PETRU MAIOR, clasa a VII-a C (participare),
Lepinzan Matei, ROMULUS BOILĂ, clasa a VII-a B (participare),
Șerbănat Octavia, BĂTĂLIA DE LA OARBA DE MUREȘ ȘI IERNUT, clasa a VII-a B (locul al III-lea),
Secțiunea a II-a – „Meleaguri prin ochi de copil” – picturi, desene, grafică, colaje cu personalităţi locale şi naţionale, cu locurile natale. Lucrările participante au fost realizate în format A4 (bloc mic de desen), în tehnică la alegere, respectând tematica de concurs.
La această secțiune, în competiție cu școli de arte de profil, elevele: Filip Anastasia, din clasa a VIII-a B, cu desenul grafic „Carol I”, a obținut locul I și Neacșu Aneta Maria Katrina, din clasa a VII-a C, cu desenul grafic “Elena Ghica / Dora d’Istria”, a obținut locul al II-lea. De asemenea elevele: Puia Andra, din clasa a VIII- a C, cu lucrarea “ȘTEFAN CEL MARE” și Șerban Alexia, din clasa a VII – a C, cu desenul “ȘTEFAN CEL MARE” au fost recompensate cu diplomă de participare.
Felicitări tuturor elevilor participanți! Felicitări cadrelor didactice coordonatoare!