România este a treia cea mai bună destinaţie din lume pentru telemuncă

România ocupă locul al treilea în clasamentul celor mai potrivite ţări pentru munca de la distanţă, conform topului Digital Nomad Index al companiei Circleloop.  Costul scăzut al vieţii şi cel al internetului de mare viteză au fost printre principalii factori care au urcat România pe o astfel de poziţie.

„Viaţa profesională a fost dată peste cap, marea majoritate a angajaţilor lucrând de acasă acum şi în viitorul apropiat. Creşterea nevoii de a lucra de acasă a făcut ca o serie de ţări să introducă vize de vacanţă de lucru pentru a încuraja oamenii să vină în ţara lor pentru a vizita lumea şi, în acelaşi timp, să se conecteze cu locul lor de muncă“, conform Digital Nomad Index.

Primele locuri în cla­sament au fost ocupate de Canada şi de Marea Britanie, însă România a întrecut ţări precum Suedia, Danemarca şi Franţa.

„Pe locul trei în index se află România, care este una dintre pieţele de tehnologii ale informaţiei cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, această ţară inovatoare are unele dintre cele mai ieftine costuri lunare medii ale pachetelor de bandă largă pe linie fixă de pe lista noastră, de  8,15 dolari! Dacă sunteţi în căutarea unui acces la internet ieftin şi de încredere, România ar putea fi locul perfect“, mai scrie raportul Digital Nomad Index.

De asemenea, România are şi cea mai mică chirie medie pentru un apartament cu două camere, de 349 de dolari, circa 1.400 de lei.

Conform clasamentului citat, în România, în 2020, au fost circa 10.980 de căutări pentru locuri de muncă în care angajatorul permite munca de la distanţă. Clasamentul celor mai bune 10 ţări pentru telemuncă este completat de Suedia, Danemarca, Franţa, Olanda, Australia, Elveţia şi Germania.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.