Românii au început anul cu planuri să-şi schimbe jobul

Aproape 100.000 şi-au căutat un nou loc de muncă în ianuarie, aplicând în medie la 6 posturi disponibile pe una dintre cele mai cunoscute platforme de recrutare.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care au aplicat la joburi în luna ianuarie, au o experienţă de peste 5 ani de zile (51%) şi au vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (34,4%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (21,7%). Prin comparaţie, cei sub 25 de ani au fost mai puţin interesaţi de un nou job la început de an, însă se observă o creştere uşoară comparativ cu ultima lună din 2020.   

În continuare, şi în luna ianuarie a acestui an femeile conduc clasamentul, acestea fiind responsabile cu peste jumătate (54,8%) dintre aplicările la joburi.  

În ansamblu, candidaţii au căutat joburi în special în domenii precum financiar contabil, inginerie, transporturi, IT&C şi medical & pharma.    Joburile remote, care au putut fi desfăşurate de acasă (work from home), continuă să fie la mare căutare şi în acest an. Astfel, în luna ianuarie s-au înregistrat aproape 60.000 de căutări de job-uri remote şi au fost peste 25.000 de candidaţi care au aplicat la astfel de job-uri, disponibile pe platforma Bestjobs.  

Din totalul locurilor de muncă activate în luna ianuarie pe platforma de recrutare Bestjobs, mai mult de jumătate (54%) au fost din categoria white collar, 21% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 25% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe.   

Citeste mai mult: adev.ro/qo18pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.