Portalul municipiului Târnăveni

Iubesc Transilvania

Ruta cetăților: Cetatea Feldioarei

În căutarea vestigiilor, pe culmile istoriei: Cetățile ascunse ale României!

Pentru cei îndrăzneți și viguroși, Ruta Cetăților este o adevărată provocare. Fiecare urcuș abrupt ne răsplătește cu priveliști mirifice și legende uitate. Între Imperiul Roman și cel Habsburgic sau Otoman, ziduri semețe sau ruine îngropate așteaptă să cercetăm izvoare istorice sau legende romantice despre Decebal, Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Sigismund de Luxemburg sau Suleyman Magnificul.

Triumful atingerii vârfului de la Cetatea Piatra Șoimului, care domină orizontul, ori misterul ce învăluie zidurile Cetății Feldioarei ne răsplătesc tenacitatea, astfel descoperim rând pe rând secrete ale epocilor istorice românești și europene.

Cetatea Feldioara poate fi considerată o bijuterie a fortificațiilor medievale săsești din sudul Transilvaniei. Așezată pe malul râului Olt, la 20 de km de Brașov pe drumul către Sighișoara, cetatea strălucește ca o nestemată a trecutului. Forma sa ovală alungită dispune de patru turnuri orientate către punctele cardinale, ce se unesc prin ziduri masive.

Cetatea medievală a evoluat prin secole, transformându-se în centru defensiv și apoi comunitar. Restaurarea recentă, realizată între 2013 și 2017, a readus în prezent farmecul secolului al XVII-lea, punând în lumină importanța sa istorică.

Expozițiile din cetate sunt ferestre spre trecut care îți completează experiența. Descoperă lumea pitorească a feldiorenilor din trecut, fie că erau sași sau români, și urmărește cu atenție meșteșugurile, agricultura, portul, casa, biserica, școala și tradițiile lor.

Dincolo de pereții cetății, ți se relevă peisajul cuceritor al Țării Bârsei. Cetatea Feldioara, cu bogata moștenire și diversitate culturală, te așteaptă să pătrunzi în trecutul său fascinant!

Continuare pe Romania-atractiva.ro

Sursa: Iubesc Transilvania România