S-a aprobat procedura de intervenție în cazul situațiilor de urgență generate de animale

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, în unanimitate, ”Procedura de intervenție în cazul situațiilor de urgență generate de animale care pun în pericol viaţa, sănătatea sau bunurile persoanelor”.

Procedura se va aplica de către toate instituțiile care au domeniu în gestionarea acestor situații și prevede detalii care reglementează activitățile din momentul sesizării incidentului, la deplasarea la fața locului, acțiuni întreprinse la fața locului, măsuri de îndepărtare a exemplarelor de urs din afara habitatului natural, până la modul în care se realizează comunicarea către public și mass-media.

Actualizarea procedurii a fost necesară în contextul în care, în ultima perioadă, au avut loc mai multe accidente rutiere în care au fost implicate animale, unele dintre ele cu un regim special de protecție.

Procedura se referă la modul de acțiune și modul de intervenție a instituțiilor abilitate ale statului în aceste situații. Ea are mai multe etape, plecând de la anunțarea celor care răspund de asemenea situații, până la modul de acțiune și intervenție. Nu ne dorim să avem asemenea intervenții dar, cum ele sunt destul de frecvente în ultimul timp, am considerat necesar să avem o procedură adaptată realităților,” a declarat prefectul Mircea Dușa.

2 comentarii la „S-a aprobat procedura de intervenție în cazul situațiilor de urgență generate de animale

  • 24 noiembrie 2019 la 11:14
    Permalink

    Mai concret care sunt masurile ?

  • 24 noiembrie 2019 la 11:08
    Permalink

    Mai concret ,care este procedura ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.