RecentStiri locale

S-a autorizat „recoltarea” a 11 urși din județul Mureș

Premierul României a răspuns interpelării deputatului Marius Paşcan privind urgentarea implicării Guvernului pentru a stopa atacurile urșilor și omorârea oamenilor în județul Mureș.
Conform răspunsului primit, „în baza Ordinului nr. 724/2019, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a acordat derogări pentru recoltarea a 11 exemplare de urs de pe raza județului Mureș. Dintre acestea, până în prezent au fost efectuate 5 recoltări de către gestionarii fondurilor cinegetice.
Conform Anexei 2 la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, cu modificările și completările ulterioare, valoarea de despăgubire pentru un exemplar de urs este de 40.000 euro, doar în cazul unor fapte ilicite.
În situația în care gestionarii fondurilor cinegetice solicită derogări pentru relocarea exemplarelor de urs pe alte fonduri cinegetice, documentația depusă la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor trebuie să conțină și acceptul gestionarului fondului cinegetic.
Totodată, precizăm, faptul că în baza Ordinului anterior menționat, au fost acordate 4 derogări de relocare a exemplarelor de urs la nivel național, iar dintre acestea, niciuna nu a fost acordată pentru relocarea vreunui exemplar de urs de pe raza județului Brașov pe raza județului Mureș.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *