S-au reluat lucrările pe drumul Târnăveni-Ungheni

Lucrările de pe drumul județean dintre Ungheni și Târnăveni au progresat într-un ritm rapid. O filmare comparativă publicată de Consiliul Județean Mureș prezintă starea actuală a drumului, cu precizarea că între timp lucrările au mai avansat, la momentul actual fiind reabilitat și asfaltat mai mult carosabil decât în imaginile publicate. În aceste zile se lucrează în zona Cerghid dar și la calea ferată de la Gănești.

Compania de construcţii Dimex-2000 Company, controlată de antreprenorii bistriţeni Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu, în asociere cu OPR Astfalt, Oblas Publicas Y Regadios şi Explan au câştigat contractul de aproximativ 106 mil. lei (22,4 mil. euro) pentru proiectare şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene DJ151B şi DJ142, Ungheni (DN15) – Mica – Târnăveni (DN14A), judeţul Mureş.

Durata de execuţie este de 36 de luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic, iar finanţarea acordată pentru modernizarea DJ151B şi DJ142, între Ungheni şi Târnăveni provine din fondurile Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul este coordonat de Consiliul Judeţean Mureş, în cadrul parteneriatului cu municipiul Târnăveni, comuna Găneşti, comuna Mica şi oraşul Ungheni. Investiţia presupune reabilitarea DJ142 şi DJ151B pe o lungime de 24 km, construirea a 2,4 km de piste de biciclete, dar şi modernizarea unui număr de 24 de staţii de autobuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.