Să te muți va fi o șansă pentru angajare

Deși multe domenii au fost afectate în ultimele trei luni, din cauza pandemiei, sunt și vești bune: există industrii unde numărul locurilor de muncă este în creștere.
Munca de acasă a fost modul în care multe domenii de activitate au continuat să funcționeze în ultimele trei luni. Piața muncii se va reconfigura după pandemie și telemunca ar putea să câștige teren.

Reprofilarea profesională și relocarea ar putea fi pentru mulți angajați rămași fără locuri de muncă soluția pentru viitor, cel puțin pe terme mediu.

O zonă care va absorbi mulți oameni fără loc de muncă este comerțul. A funcționat foarte bine în perioada stării de urgență și funcționează și în starea de alertă, a afirmat Bogdan Badea, directorul general al eJobs România
Acesta a mai afirmat intr-un interviu pentru Libertatea:

-Oamenii care au intrat în șomaj trebuie să înlocuiască frica, incertitudinea cu flexibilitatea de a schimba domeniul de activitate, chiar și orașul. E greu pentru mulți să pleci să caute un loc de muncă într-un alt oraș. La nivel european, suntem printre cei mai puțin deschiși la relocare. Dar s-ar putea ca relocarea să fie singura soluție pentru anumite zone ale României, unde, pentru o perioadă medie, de 6 luni sau mai mult, să nu existe alte oportunități.

-Oamenii trebuie să ia în considerare, să caute pentru un loc de muncă în zonele unde se angajează în perioada aceasta, chiar dacă sunt în altă localitate decât cea în care au locuința. Trebuie să aplice pentru locurile de muncă unde sunt calificați. Altfel, există riscul trecerii de la frică la frustrare. Pe lângă cazarea oferită de unii angajatori, există și un pachet oferite de stat pentru relocare. În CV trebuie să trecem tot ce știm, dar și cu ce putem veni în plus în noul loc de muncă.

-Joburile care îți permit munca de acasă continuă să câștige teren. Cele mai căutate joburi sunt acum în transporturi, telecomunicații, IT, comerț online și bănci.
Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Interviurile Libertatea: Directorul eJobs: Relocarea ar putea fi o soluție de angajare. Care sunt cele mai căutate domenii în criza COVID-19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.