SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE DE PESTE 29.000 LEI

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a continuat acţiunile pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetăţenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranţă.

Poliţiştii au desfăşurat, în perioada 6-8 martie, acţiuni suplimentare pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Peste 126 de poliţişti au acţionat, în cele trei zile, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În urma acţiunilor, au fost constatate 16 infracţiuni (judiciare şi la regimul circulaţiei), dintre care toate în flagrant delict. De comiterea acestor fapte sunt bănuite 16 persoane, dintre care una a fost arestată.

De asemenea, au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.415 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.500 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Polițiștii rutieri au acționat în stradă, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 159 de sancțiuni pentru încălcări regulilor de circulaţie pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 18 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.