Sancţiuni pentru viteză, centură de siguranța și alte abateri

a,emzi in trafic

Polițiștii mureșeni au verificat 233 de autovehicule destinate transportului public de persoane și marfă și au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activitățile de control s-au deșfășurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 25 – 31 iulie a.c., Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a desfășurat o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii mureșeni au verificat 233 de autovehicule, dintre care 58 de autovehicule destinate transportului de persoane și 175 de autovehicule destinate transportului de marfă și au constatat 131 de abateri, dintre care 29 la autovehicule de transport de persoane și 102 la cele de transport marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane și celor de mărfuri le-au fost aplicate 45 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 47 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, una pentru neasigurarea/fixarea corespunzătoare a mărfii, 5 pentru lipsa documentelor, 9 pentru abateri la transportul deșeurilor, una pentru o încălcare a normelor ADR și 23 pentru alte abateri.

De asemenea, în 8 cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare) s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.