Șapte pași simpli pentru performanța în vânzări

Un factor important în atingerea succesului în vânzări este reprezentat și de momentul zero, baza pe care ne construim viitorul în vânzări. O bază solidă ajută la depășirea obstacolelor mai ușor.

Cunoaște produsele/serviciile – tu ești profesionistul, tu știi tot despre ce vinzi. Evită situațiile în care clientul știe mai multe decât tine despre ce vinzi. Fii pregătit cu răspunsuri la toate intrebările ce pot apărea. Nu încerca să controlezi piața înainte să controlezi informația.

Prospectare –Nu pierde timp contactând oameni care nu au nevoie de ce vinzi tu. Fă-ți temele înainte de a face primul pas către acel client. Fii eficient!

Abordarea – Vinde-te întâi pe tine, arată că ești preocupat și îți pasă. Câștigă încrederea clientului, fă-l curios și va deveni interesat. Oamenii fac afaceri cu oameni. Odată încrederea câștigată, vei afla mult mai ușor răspunsurile la întrebările ulterioare.

Identificarea nevoilor – Pune întrebările potrivite și află ce nevoi are clientul. Nu presupune, lasă-l pe client să vorbească. El știe cel mai bine ce nevoi are. Folosind întrebările corecte vei afla exact situația în care se află.

Oferă soluțiile – Prezintă caracteristicile, beneficiile și avantajele produselor și serviciilor tale. Vinde prin beneficii, diferențiază-te prin avantaje. Și fii sigur că soluția oferită este cea mai bună pentru client. Dacă știi că nu poți oferi cea mai bună soluție, ajută-l să o găsească în piață. Îți va fi recunoscător și când va avea nevoie de ce poți tu oferi, vei face o vânzare ușoară.

Closing – Urmărește semnalele de vânzare și cere comanda. Fii atent și nu uita că dacă tu nu ceri comanda fermă, clientul nu are nici un interes să îți pună bani în buzunar. Nu e nevoie mereu să spui toată povestea, unii clienți decid înainte de final.

Follow- up – Nu uita de acel client după ce vinzi. În viitor, clientul va avea din nou nevoie de produsele și serviciile tale. Fă-l să țină minte experiența avută cu tine și data viitoare te va cauta el. Clienții își doresc parteneriate pe termen lung, pentru că le oferă siguranța obținerii aceleiasi calități de fiecare dată.

După 15 ani de experiențe în vânzări, multe povești si lecții predate de piață și clinții, am realizat ca talentul si dorința nu sunt de ajuns pentru a reusi. Nu devii arhitect sau doctor doar pentru că ai talent, e nevoie de ani de practică si experiență. La fel se întâmplă și cu vânzătorii profesioniști. De aceea e foarte important să stăpânești elementele de bază.

Republica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.