ŞAPTE ŞOFERI BĂUŢI LA VOLAN

Poliţiştii mureşeni au depistat în cursul weekendului 7 conducători auto care se aflau sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe şi au suspendat permisele de conducere până la soluţionarea cauzei.

Exemple

La data de 09.01.2015, în jurul orelor 23.30, pe raza localităţii Tuşinu, poliţiştii au oprit în trafic, un tânăr, de 26 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 10.01.2015, pe str. Cernavodă, din localitatea Tg.Mures, un tânăr, de 26 ani, din municipiul Baia Mare, jud. Maramureş, a condus un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, pe str. 22 Decembrie 1989, din Tg. Mureş, poliţiştii au oprit un autoturism condus de un alt tânăr, de 20 de ani, care nu poseda permis de conducere. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În municipiul Sighişoara, poliţiştii au oprit în trafic, o autoutilitară marca Mercedes Benz, condusă de către un bărbat, de 51 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. (0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat)

Pe strada Petru Maior, din municipiul Reghin, un conducător auto, de 23 de ani, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, producând pagube materiale. Conducătorului auto i-a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în volumul de aer expirat.

La data de 11.01.2015, pe raza comunei Şăulia, poliţiştii au oprit în trafic, un conducător auto, de 39 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. În urma testării cu etilotestul, bărbatului i-a rezultat o valoare de 0,62mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pe raza localitatii Cristești, poliţiştii au oprit în trafic, un autoturism condus de B.P., de 40 ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.