Portalul municipiului Târnăveni

De interes

Satul Cernat din Covasna, locul din România vânat de turiștii străini

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România se află chiar în estul Transilvaniei. Este vorba despre satul Cernat, cunoscut sub numele de ținutul apelor vindecătoare și al conacelor impresionante. Mii de turiști se grăbesc, an de an, să viziteze aceste peisaje incredibile.

Tradiții superbe, preparate autohtone aromate, obiceiuri străvechi și muzee fascinante, acestea ar fi doar câteva dintre cuvintele cheie ce descriu satul Cernat din Transilvania.

Este așezat în Depresiunea Târgu Secuiesc, la poalele estice ale munților Bodoc, prin care trece DN11, drumul național care leagă orașele Brașov, Târgu Secuiesc și Onești. Este alcătuit din două așezări distincte din punct de vedere geografic: Cernatul de Sus și Cernatul de Jos.

Situat pe tărâmul de la Curbura Carpaților, așezarea din inima Ardealului atrage mii de turiști în fiecare an. Reprezintă un loc special în care cultura se împletește cu tradițiile și obiceiurile românești.

Unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitezi neapărat este muzeul ”Haszmann Pal”, în care foarte mulți compatrioți au donat, de-a lungul timpului, lucruri păstrate de la bunici și străbunici pentru a îmbogăți patrimoniul muzeului, cu mii de piese rare, de colecție.

Vezi articolul complet

Sursa: Iubesc Transilvania