RecentStiri locale

„Școala Altfel” la Școala Gimnazială nr.3 Târnăveni

În perioada 23 octombrie – 27 octombrie, la Școala Gimnazială Nr. 3 Târnăveni s-au desfășurat o serie de activități în cadrul saptămânii „Școala Altfel”. Pornind de la citatul lui Spiru Haret „Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara” activitățile propuse și realizate în această perioadă au vizat dezvoltarea competențelor cetățenești, sociale, antreprenoriale, de sensibilizare și expresie culturală. Au fost zile cu activități comune și zile cu activități specifice ciclului primar și gimnazial. Elevii au defășurat activități cultural-educative și sportive, au vizionat filmulețe informaționale privind drepturile și responsabilitățile copilului, Interviu pentru o meserie, Regimul terorii. Securitatea şi precesele de reeducarea în România comunistă, O lume minunată-lumea copiilor, Despre imnul și portul romilor etc. De un interes deosebit, s-a bucurat activitatea de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos. Prin intermediul activităților punctuale de informare, dr. Bucur Marcos, medic generalist Agnita, a răspuns întrebărilor elevilor cu privire la riscurile si efectele consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, elevii claselor a VIII –a au participat la acitivitatea-carnaval  ”Cu mască și fără mască” în care informațiile despre carnaval au fost frumos împletite cu jocurile distractive și istoricul carnavalului. În cadrul activitaţii a avut loc şi un concurs al măştilor şi costumelor, iar  participanții au avut parte și de un juriu format din profesorii: Ignat Claudia, Crișan Adriana și Popa Adrian, care a avut rolul de a desemna echipa câștigătoare în urma celor opt  probe din cadrul activității. Premiul cel mare  a fost câstigat de echipa formată din elevele, Rupa Carina și Pall Iasmian, din clasa a VIII –a B, iar premiul a constat intr-o invitaţie la pizza, împreună cu profesorii coordonatori.

„Elevii  au fost implicaţi în jocuri care încurajează spiritul de echipă, dezvoltă abilităţile de comunicare, socializare în grup şi antrenează fizic participanţii, prin joc”, a spus Loredana Buda, prof.de religie ortodoxă.

    Carnavalul a fost, pentru elevii noștri, un prilej de a-și îmbunătăți cultura generală, de a socializa şi interacţiona unii cu ceilalţiîntr-o perspectivă vie,distractivă, interactivă și atractivă.

Școala generală nr.3