ȘCOALA GIMNAZIALĂ DIN HĂRĂNGLAB ȘI-A RELANSAT REVISTA

Lipsa unei reviste în limba română adresată micilor cititori de naționalitate română privind cu jind spre colegii lor maghiari cum își răsfoiesc revistele editate în limba maghiară, m-a determinat să mă întorc în timp, cu gândul la perioada în care eu, elevă fiind în Școala Gimnazială Hărănglab, savuram cu plăcere revista lunară Fredi.
M-am reîntors în sat ca dascăl, profesoară de limba română și Fredi mi-a apărut, deodată, în minte ca o opurtunitate pentru elevi de a citi o revistă în limba română. Ideea de a relansa această revistă a stârnit mult entuziasm în rândul copiilor. Și pentru că acum e luna cadourilor ne-am străduit ca această revistă să și pornească la drum ca un cadou pentru noi toți. Revista va păstra titlurile vechi, dar vom adăuga altele noi, totuși cea mai importantă rubrică va fi cea a creațiilor literare – proză sau versuri – realizate de elevii claselor gimnaziale. Care deja și-au prezentat primele creații, poezii despre iarna, Crăciun sau povești cu spiriduși.
Copiii sunt fericiți – dacă copiii sunt fericiți munca la această revistă devine o plăcere. Primul număr al revistei este deja gata urmând ca în câteva zile să fie distribuit. Am fost ajutată în munca mea, pe lângă creațiile copiilor, de ajutorul d-lui profesor de informatică Balázs-Kovács Zoltán în calitate de tehnoredactor.
Sper ca acest interes și entuziasm să se mențină mult timp de acum încolo, deoarece numai atunci se va vedea, cu adevărat, eficiența muncii depuse.

Fekete Annamária
profesoară de limba română