Şcolile periculoase pentru elevi

În frenezia de a păstra obiectivele istorice din România o mulţime de şcoli au fost declarate Monumente Istorice. Ceea ce le complică mult reabilitarea, deoarece aceasta trebuie făcută conform cu arhitectura originală. Liceul Tehnologic (Colegiul Tehnic) şi Şcoala gimnazială Traian se află în această situaţie şi desigur au o stare precară în ceea ce priveşte zidurile exterioare.

Mai grav este, după cum se vede şi în imagini, faptul că tencuiala sau cărămizile se desprind şi cad pe trotuar, riscând să rănească fatal pe cei care circulă în apropierea acestor şcoli.

Administraţia locală a făcut demersuri pentru obţinerea de fonduri europene pentru reabilitarea acestor şcoli, a căror reparaţie a fost evaluată la peste 3 milioane de euro fiecare, fără succes până acum. Am solicitat din nou un punct de vedere al Primăriei referitor la stadiul acestor proiecte.

Sperăm ca rezolvarea acestei probleme să vină până când nu vor exista şi victime care pot fi afectate de desprinderea bucăţilor de pereţi exteriori.

2 comentarii la „Şcolile periculoase pentru elevi

  • 28 ianuarie 2019 la 10:32
    Permalink

    Si mai “important” e blocul “Afumat” din str. Dezrobirii

  • 28 ianuarie 2019 la 8:46
    Permalink

    ESTE MAI IMPORTANT ASA ZIS CENTRUL CULTURAL !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.