Scrisoare deschisă Președintelui României

Darie Ducan, un tânăr scriitor din Târnăveni, absolvent al Facultății de Litere din București, care apoi si-a continuat studiile filologice și literare la Paris, a adresat o scrisoare Președintelui României, Klaus Iohannis.

În opinia acestuia, Klaus Iohannis era un suflu nou în politica românească, un „Carol Davila al spitalului care era România”, pentru care Darie Ducan și alte mii de oameni au stat ore întregi în fața ambasadelor României pentru a-l putea vota.

După câștigarea alegerilor, scriitorul avea așteptări de la noul președinte al României, însă a fost dezamăgit să vadă că omul în care și-a pus speranțele nu avea atitudinea necesară noii sale poziții în Stat, nu era capabil să se exprime cum ar fi trebuit, având un „limbaj de lemn și o atitudine moale și decorativă”.

Toate așteptările, dar și nemulțumirile scriitorului sunt evidențiate de acesta într-o Scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Klaus Iohannis. Vezi textul integral mai jos: