Scutire de impozit pentru profitul investit în învățământul profesional

Profitul investit în susținerea învățământului profesional-dual – prin asigurarea pregătirii practice a elevilor, asigurarea burselor elevilor precum și a cheltuielilor pentru formarea de calitate a elevilor – va fi scutit de impozitare, potrivit unui proiect promulgat de șeful statului.

Prin urmare, este modificat Codul Fiscal în vederea includerii unei serii de facilități pentru firmele care doresc să investească în învățământul profesional-dual. Astfel, profitul investit în susținerea învățământului profesional-dual, prin asigurarea pregătirii practice a elevilor, asigurarea burselor elevilor precum și a cheltuielilor pentru formarea de calitate a elevilor, va fi scutit de impozit. De asemenea, cheltuielile privind bursele private vor fi scăzute din profitul avut în vedere la calcularea bazei de impozitare. Totodată, microîntreprinderile care acordă burse elevilor școlarizați în învățământul profesional-dual vor putea scădea sumele respective din veniturile obținute, în vederea calculării cuantumului veniturilor care se impozitează.

”Toate aceste măsuri țin de politica fiscal-bugetară națională de susținere a învățământului și creștere a forței de muncă calificată. Astfel de măsuri nu intră în sfera ajutorului de stat, Comisia Europeana statuând că stimulente fiscale pentru susținerea formării/educației nu sunt considerate ajutor de stat, ci măsuri fiscale generale de care beneficiază toți operatorii economici”, subliniază autorii legii.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/lege-scutire-de-impozit-pentru-profitul-investit-in-invatamantul-profesional-facilitati-si-pentru-acordarea-de-burse-19623886

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.