Scutiri de impozite la Târgu Mureș pentru investitori

Primarul Municipiului Târgu Mureș, dl. Soós Zoltán, a inițiat un Proiect de hotărâre privind acordarea de facilități fiscale sub forma unei scheme de ajutor de minimis pentru atragerea investițiilor si sustinerea dezvoltarii economice, prin acordarea unor scutiri de la plata impozitelor pe clădiri și teren datorate bugetului local al Municipiului Târgu Mureș.

Obiectivele principale urmărite prin proiectul de hotărâre propus sunt următoarele:

– dezvoltarea echilibrată, durabilă a municipiului Târgu Mureş, prin susţinerea realizării de investiţii imobiliare şi a creării de noi locuri de muncă,

-stimularea agenților economici care desfășoară activități economice cu beneficii în plan economic și social,

– susținerea pieței forței de muncă.

– beneficii pe termen lung asupra bugetului local, prin colectarea pe viitor a impozitelor locale aferente investițiilor nou realizate.

Schema de minimis este propusă pentru stimularea dezvoltarii şi modernizării microintreprinderilor, a întreprinderilor mici şi mijlocii.Cuantumul ajutorului de minimis este de maxim 200.000 euro, ce poate fi acordat pe perioada a trei exerciții finaciare, și constă în acordare de scutiri sau reduceri de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe terenul aferent.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis, persoanele juridice trebuie sa îndeplinească două condiții de bază:

– să efectueze investiţii de minim 250.000 euro, constând în construirea de clădiri pe teritoriul Municipiului Târgu-Mureş

– să creeze minim 5 locuri de munca în cazul microintreprinderilor și întreprinderilor mici, sau minim 10 locuri de muncă în cazul întreprinderilor mijlocii, locuri de muncă care trebuie menținute pe toată perioada acordării facilităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.