Se anunță o creștere a cazurilor în județ. Revin restricțiile în mai multe comune

Rata de incidență la Târnăveni anunțată în data de 25 ianuarie era de 0,82/1000. Autoritățile discută însă la acest moment despre schimbarea unor indici de raportare a cazurilor de COVID-19, iar una dintre modificări va fi ca la calculul ratei de infectare într-o localitate să nu mai fie excluse cazurile din focare, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan. Nivelul ratei de infectare într-o localitate este luat in calcul de autorități la stabilirea măsurilor de restricție, iar în funcție de acest indicator va fi luată inclusiv decizia privind redeschiderea școlilor din 8 februarie.

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat joi 27 ianuarie 2021, Hotărârea nr. 20.

Cele mai recente modificări sunt Băla și Cucerdea care intră în categoria de incidență de peste 3/1.000 de locuitori.

Până în 27 ianuarie, în județul Mureș au fost confirmate 16.496 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2. Față de ziua precedentă, au fost înregistrate 76 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 13 persoane au fost reconfirmate pozitiv în județul Mureș. Potrivit informațiilor DSP Mureș, la această dată sunt internate 227 persoane confirmate pozitiv în spitalele din județul nostru. De asemenea, până la această dată, 15.226 de persoane s-au vindecat în județul Mureș (Direcția de Sănătate Publică transmite numărul total al persoanelor vindecate, număr care cuprinde persoanele externate din spitalele de pe teritoriul județului Mureș și numărul cazurilor pozitive izolate la domiciliu și declarate vindicate conform legislației în vigoare). În plus față de acestea, 1.419 de persoane au fost externate la termenul de 10 zile (persoane confirmate pozitiv, dar asimptomatice), iar 605 de persoane au fost externate la cerere. Un număr de 58 persoane sunt internate cu suspiciune de infecție cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureș.Până acum, 545 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat în spitalele din județul Mureș, potrivit datelor DSP Mureș. În județul Mureș, 144 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1257 de persoane se află în carantină la domiciliu.

Prefectura Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.