Se apropie cel mai mare festival de film din țară, TIFF la Cluj

Un festival sub semnul schimbării, așa poate fi definit TIFF în 2020. În anul 19 de existență, acest eveniment cultural se reconfigurează în jurul proiecțiilor în aer liber. TIFF devine, astfel, primul mare festival de film care se reia în Europa, după luni de pauză. Festivalul începe peste o săptămână, adică pe 31 iulie.
Toate filmele vor fi proiectate în aer liber. Pe lângă Piața Unirii, Iulius Parc Open Air, Castelul Banffy din Bonțida și Parcul de sculpturi Arkhai din Vlaha, care făceau parte din programul festivalului și în anii trecuți, în 2020, echipa de organizare TIFF a găsit spații noi în aer liber: curți de licee vechi – Liceul Báthory István, Liceul Apáczai Csere János și Colegiul Național George Coșbuc – , un amfiteatru în aer liber al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), curtea Episcopiei Bisericii Unitariene, Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Biletele pentru filme se cumpără online – deja au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro. Există o singură casă de bilete fizică, în Piața Unirii, dar organizatorii insistă ca publicul să cumpere biletele online. Restrângerea e valabilă și pentru tipărituri. Au renunțat la multe dintre ele pentru că organizatorii încurajează folosirea site-ului. De exemplu, catalogul de festival, cu programul și detalii despre filme, este disponibil deja online, pe site-ul festivalului.
Citeşte întreaga ştire: TIFF, în criza COVID. Interviu cu Tudor Giurgiu, cu o săptămână înainte de startul celui mai mare festival de film din țară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.