Se asfaltează drumul Alecuș, Fărău…Berlin

Celebra glumă în care drumul spre Berlin era indicat de locuitorii din județul Alba prin Alecuș și Fărău, după care urma …Berlin, a rămas zeci de ani în folclorul localnicilor de pe valea Târnavei Mici. De acum însă drumul va fi asfaltat.

O porțiune de 11,5 kilometri din drumul județean DJ 107V, un drum pietruit ce asigură legătura între comunele Șona și Fărău, va fi reabilitată și asfaltată. 

Consiliul Județean Alba a lansat luni, 7 martie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru obiectivul „Modernizare şi consolidare drum județean DJ 107V: DJ 107 – Alecuş – DJ 107D”.

Valoarea totală este estimată la 625.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, tronsonul drumului județean DJ 107V începe de la km 3 + 350, intersecția cu DJ 107, traversează comuna Șona  și se termină la intersecția cu DJ 107D, în comuna Fărău.

Situat pe teritoriul comunelor Șona și Fărău, tronsonul de drum este nemodernizat (pietruit). Suprafața de rulare prezintă degradări specifice pietruirilor (gropi, denivelări, făgașe, piatră alergătoare), multe dintre ele datorate unei scurgeri improprii ale apelor de suprafață.

Ca urmare a stării de deteriorare a drumului, în 2019 a fost efectuată o expertiză tehnică din care rezultă starea tehnică a drumului ca fiind mediocră.

Un an mai târziu, în 2020 a fost elaborată documentația tehnico-economică, faza DALI, actualizată mai apoi în 2021.

Tronsonul de drum propus spre modernizare începe de la km 3+150 (limită sector modernizat) și se sfârșește la km 15+000, mai exact sectorul de drum pietruit.

Conform măsurătorilor topografice, lungimea sectorului studiat este de 11.537 m.

Obiectivele preconizate prin reabilitarea drumului sunt asigurarea în condiții optime a desfășurării traficului pe drumul județean ce face legătura locuitorilor din localitățiile Fărău, Sânmiclăus, Alecuș și Șona.

alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.