RecentStirea zileiStiri locale

Se demolează tribuna de la stadionul din Târnăveni pentru o nouă împrejmuire

Tribuna laterală de la fostul stadion Chimica a fost demolată deoarece punea în pericol siguranța trecătorilor și se va realiza o nouă împrejmuire a respectivului teren aflat în proprietate privată. a declarat primarul municipiului Târnăveni Sorin Megheșan.

Stadionul se află în proprietatea a două persoane fizice din Târnăveni.

Centru comercial cu spații de parcare și blocuri de locuințe. Acesta a fost planul propus de un dezvoltator din capitală pe suprafața actualului stadion din localitate. Primăria municipiului Târnăveni a organizat anul trecut o dezbatere publică conform legii pentru modificarea planului urbanistic zonal.

O societate comercială cu sediul în București, SC Smart Logistic & Retail SRL invita anul trecut publicul interesat la sedinta de consultare a populatiei pentru documentația de initiere ”Plan Urbanistic Zonal reglementare teren pentru spatiu comercial si zona de locuinte”.

Actualii proprietari ai fostului stadion Chimica sunt două persoane fizice, în prezent în relații contractuale cu dezvoltatorul din capitală. Terenul a fost achiziționat din anul 2020, anterior, proprietar fiind societatea Poliglot Comimpex SRL, care achiziționase întreaga suprafață de la societatea Bicapa SA. Ulterior Poliglot Comimpex SRL a vândut o parte a suprafeței terenului, zona de zgură, către proprietarii actualului supermarket Penny, atunci când a și apărut prima schimbare de destinație.

În anul 2012 prețul solicitat de lichidatorul judiciar pentru fostul stadion Chimica era de 800.000 de euro, iar în 2020 tariful scăzuse, stadionul fiind vândut cu 120.000 de euro către o două persoane fizice. Pentru a achiziționa stadionul, Primăria avea nevoie de o evaluare, însușită ulterior de Consiliul Local. Dacă prețul ar fi scăzut sub 100.000 de euro s-ar fi putut cumpăra acest stadion a explicat primarul Sorin Megheșan, la momentul vânzării stadionului.

Instanța a decis definitiv, după recurs, anularea certificatului de urbanism eliberat de Primăria Târnăveni care nu le permitea noilor proprietari schimbarea destinației bazei sportive. Aceștia au solicitat un nou certificat de urbanism.

Știre în curs de actualizare