SE FAC ÎNSCRIERI LA CENTRUL ȘCOLAR PENTRU EDUCAȚIE INCLUZIVĂ TÂRNĂVENI

Centrul Scolar Pentru Educatie Incluziva nr 2 cu adresa in strada Fabricii nr 3 (Bozias, vis- a- vis de scoala ), face inscrieri in perioada 1 septembrie-1 octombrie 2014. Programul scolii este zilnic, de luni pana vineri, intre orele 8-12.

Dosarele de inscriere se depun la sediul scolii si trebuie sa contina:

1. copie dupa ultimul certificat de handicap (unde este cazul)
2. acte de identitate copil: certificat de nastere+ carte de identitate (unde este cazul)
3. acte de identitate parinti/tutore
4. acte de divort (unde este cazul)
5. referat sau scrisoare medicala (de la medicul de familie sau de la medicul specialist)
6. ancheta sociala (eliberata de primarie)
7. fisa psihopedagogica (eliberata de unitatea de invatamanat)
8. traseu educational ( eliberat de unitatea de invatamant)
9. fisa medicala sintetica (eliberata de medicul de familie)

Scoala dispune de o baza generoasa de echipamente si materiale adaptate, cadre didactice specializate, o programa scolara adaptata nivelului de dezvoltare al fiecarui copil, proceduri de predare-invatare atent si sistematic monitorizate, planificate indndividual, si terapii specifice: logopedie, kinetoterapie, terapie ocupationala, stimulare cognitiva, ludoterapie, formarea autonomiei personale, dezvoltarea abilitatilor de socializare. Majoritatea activitatilor desfasurate la clasa se realizeaza individual sau in grupuri mici( un profesor ocupandu-se cu atentie si afectiune de maxim 6 copii) de care pot beneficia :copiii cu autism, intarzirei mintale, probleme de comportament, deficit de atentie, hiperactivitate, intarzieri in limbaj, probleme de invatare, dizabilitati locomotorii. Clasele sunt impartite pe categorii de varsta si gravitatea problemelor pe care acesti copii le au.
Cadrele didactice sunt specializate sa ofere suport informational in vederea obtinerii drepturilor copilului cu dizabilitati, consiliere si suport emotional pentru familia acestuia.
Transportul si o masa/zi sunt asigurate zilnic in aceasta unitate GRATUIT.
In vederea realizarii obiectivului principal al CSEI nr 2 : integrarea copilului in societate, centrul desfasoara numeroase activitati in parteneriat cu scolile, institutiile si ONG urile din judet.
Prin terapiile specifice oferite de cadrele specializate precum si prin atentia, interesul, grija acordata fiecarui elev in mod individual pe parcursul fiecarei activitati , copiii sunt ajutati sa atinga un nivel inalt de autonomie personala si succes in scoala si in comunitate, nivel care ar fi dificil de atins daca ar urma cursurile unei scoli de masa.