Se simte tot mai mult nevoia unei centuri ocolitoare

Aglomerația nu mai este doar problema marilor orașe, ci și a micilor localități tranzitate zilnic de mii de mașini. Creșterea progresivă a traficului în ultimii ani, în special a traficului greu, face ca amenajarea  variantelor ocolitoare să devină o necesitate.

Acest fapt este ușor de observat și în Târnăveni, mai ales după începerea lucrărilor de construire a noului pod peste râul Târnava Mică. În prezent, Târnăveniul are o singură șosea de centură, care realizează legătură între orașele Mediaș și Blaj, fără traversarea municipiului nostru, dar care nu face legătura cu DN 14A și A3.

O potențială soluție ar fi construirea unei noi variante, care să pornească de pe actuala șosea de centură, să treacă peste podul de la fostul Combinat Chimic, apoi peste deal până lângă drumul de la Bobohalma, legându-se de DN 14A, apoi de A3.

Realizarea unei noi variante de ocolire a orașului ar avea un impact favorabil, datorită avantajelor pe care le-ar aduce, și anume: descongestionarea traficului din oraș, reducerea degradării și a uzurii arterelor existente, reducerea semnificativă a poluării mediului prin reducerea noxelor și a zgomotului, realizarea legăturilor între rețelele de transport care atrag fluxuri de mărfuri şi nu în ultimul rând eliminarea stresului cauzat de traficul aglomerat din localitate.

Cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii 20 ani va demara la Cluj-Napoca. Autoritățile locale promit realizarea unei șosele care va înconjura orașul și va avea 5 variante ocolitoare. Centura ocolitoare va avea și o variantă alternativă pentru DN 1, în direcția Cluj-Napoca-Oradea. De asemenea oraşele Reghin, Mediaş iar mai nou şi Târgu Mureş au demarat procedurile pentru construcţia unor centuri ocolitoare ale localităţilor.

Imagini cu traficul din ultima săptămână la Târnăveni:

Un comentariu la „Se simte tot mai mult nevoia unei centuri ocolitoare

  • 22 iulie 2019 la 18:58
    Permalink

    Nu se poate. E nevoie mare de festivaluri, poate peste 100 de ani! Să vedeți circulație din 15 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.