Sedinţă fulger de consiliu. Primarul apostrofat că bea apă minerală

Şedinţa Consiliului local Târnăveni s-a finalizat azi într-un timp record de doar 7 minute. Cu 6 proiecte pe ordinea de zi, consilierii nu au pierdut timpul şi le-au aprobat rapid pe toate. Apoi au mai discutat încă 20 de minute la rubrica Diverse.

Primul proiect al şedinţei s-a referit la aprobarea necesităţii şi oportunităţii achiziţionării unor lucrări, servicii şi produse pe anul 2015, fiind vorba de actualizarea unor documentaţii în vederea obţinerii de fonduri pentru reabilitarea unor şcoli. Un alt proiect s-a referit la validarea unor modificări asupra bugetului local iar la un alt proiect consilierii au aprobat decontarea navetei cadrelor didactice.

Tot joi aleşii au discutat şi despre angajarea plăţii bugetului local pentru suma de aproape 7000 de lei în urma unui proces pierdut cu compania Aquaserv. Restanţa a apărut ca urmare a unor facturi neachitate pentru apă potabilă şi colectare apă. Primăria a achitat factura cu întârziere pentru că valoarea serviciilor a depăşit bugetul prevăzut, iar Aquaserv a calculat penalităţi pe care Primăria nu le putea prevedea în bugetul local. În urma sentinţei judecătoreşti aceste penalităţi trebuie plătite de către executiv.

În aceeaşi şedinţă s-a aprobat primirea unui imobil ca şi donaţie şi concesionarea unui teren pentru extinderea unei locuinţe existente.

Mai multe detalii AICI.

La secţiunea Diverse, consiliera Georgeta Toma l-a apostrofat pe primarul Sorin Megheşan că bea apă minerală în timpul şedinţei, iar consilierii sunt nevoiţi să consume apă plată, care nu este de calitate, de la dozatorul din sala de şedinţe. Edilul a replicat că apa de la dozator este îmbuteliată de o firmă specializată şi are toate certificatele de calitate, iar că pe viitor îi va aduce şi doamnei consilier o sticlă de apă minerală la şedinţă.

Tot atunci un consilier mai vechi, Mircea Vodă, şi-a amintit cu nostalgie de perioada în care aleşii locali obişnuiau să încheie şedinţele cu câte o sticlă de coniac şi o ladă de bere, tot în sala de şedinţe, dar opinia sa de reluare a acestui obicei nu a fost agreată de ceilalţi.