De interes

Sensibilitatea la nichel și genetica

Alergia la nichel este o cauză comună a dermatitei alergice de contact – o erupție cutanată cu mâncărime care apare acolo unde pielea ta atinge o substanță de obicei inofensivă. Alergia la nichel este adesea asociată cu cercei și alte bijuterii. Dar nichelul poate fi găsit în multe articole de zi cu zi, cum ar fi monede, fermoare, rame de ochelari, produse cosmetice, detergenți și chiar unele electronice, inclusiv telefoane mobile și laptopuri.
Simptome
O reacție alergică (dermatită de contact) începe de obicei în câteva ore până la zile după expunerea la nichel. Reacția poate dura până la 2 până la 4 săptămâni. Reacția tinde să apară numai acolo unde pielea a intrat în contact cu nichelul, dar uneori poate apărea în alte locuri ale corpului.

Semnele și simptomele alergiei la nichel includ:
Erupție cutanată sau umflături pe piele
Mâncărime, care poate fi severă
Roșeață sau modificări ale culorii pielii
Pete uscate de piele care pot semăna cu o arsură
vezicule și lichid de scurgere în cazuri severe

Când să vezi un medic. Dacă aveți o erupție cutanată și nu știți cum ați avut-o, discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă ați fost deja diagnosticat cu alergie la nichel și sunteți sigur că reacționați la expunerea la nichel, utilizați tratamentele fără prescripție medicală și remediile la domiciliu recomandate anterior de medicul dumneavoastră.

Surse de expunere la nichel. Elementele comune care vă pot expune la nichel includ:
Bijuterii pentru piercing-uri
Alte bijuterii, inclusiv inele, brățări, coliere și agrafe de bijuterii
Curele de ceas
Elemente de fixare pentru îmbrăcăminte, cum ar fi fermoare, cleme și cârlige pentru sutien
Catarame de centură
Rame de ochelari
Monede
Unelte metalice
Telefoane mobile
Chei
Dispozitive medicale
Laptop-uri sau tablete de calculator
Tigarile electronice

Genetica alergiei la nichel
Unul dintre alergenii de contact cei mai comuni este nichelul prezent în multe bijuterii. Expunerea prelungită la acesta poate cauza iritaţii ale pielii mai mult sau mai puţin serioase şi uneori chiar leziuni dureroase.
Testul genetic CSBN DIET Plus demonstrează că gena TNF implicată în răspunsul inflamator şi genele GSTM1 şi GSTT1, implicate în procesul de dezintoxicare nu au variaţiile care predispun la răspunsuri inflamatorii de contact la alergeni. Aceste rezultate reduc riscul dar nu exclud sensibilitatea la nichel.
Unul dintre alergenii de contact cei mai comuni este nichelul prezent în multe bijuterii.
Expunerea prelungită la acesta poate cauza iritaţii ale pielii mai mult sau mai puţin serioase şi uneori chiar leziuni dureroase. Testul genetic demonstrează că:
gena TNF implicată în răspunsul inflamator şi
genele GSTM1 şi GSTT1, implicate în procesul de dezintoxicare nu au variaţiile care predispun la răspunsuri inflamatorii de contact la alergeni. Aceste rezultate reduc riscul dar nu exclud sensibilitatea la nichel.

 Articolul are doar scop informativ și nu este destinat a fi utilizat ca diagnostic medical. Informațiile din acest articol nu sunt menite să trateze, diagnosticheze sau sa vindece afecțiuni sau boli. Este destinat numai în scopuri generale de sănătate și bunăstare.
Dacă aveți întrebări, doriti să vă programați la o consultație vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@carminastroia.ro, telefonic 0749227579 sau prin formularul de contact disponibil pe site.
Dacă ești hotărât/ă să obțineți ajutor cu privire la sănătatea ta, contactați-ne astăzi pentru a programa o evaluare nutritionala.